THERMOWELL.CZ

Václav Makovec, DiS., 724 577 295, info@eurobytplus.cz


Thermowell

IQ-THERM CZ - Velkoobchod - Maloobchod - E-shop - již 19 let na trhu společně s Vámi.  Děkujeme za Vaši důvěru. Vaše spokojenost je naším hlavním cílem.  Pokud máte jakýkoliv dotaz nebo potřebujete poradit s výběrem produktu, kontaktujte naše obchodní oddělení na tel. +420 380 830 090. Velmi rádi Vám vše vysvětlíme a odborně poradíme.

Produkty
  •  

 

Dezinfekční ozonové generátory IQ-OZ

Ozonové generátory  IQ-OZ jsou určené pro rychlou a 100% dezinfekci a sterilizaci uzavřených prostor a jejich kompletního vybavení. Generovaný ozon má velmi silné oxidační a sterilizační vlastnosti. Rychle a efektivně zničí všechny viry, bakterie, roztoče, parazity, plísně a veškeré další škodlivé patogeny, které se v dezinfikovaném prostoru nachází. Ozonové generátory IQ-OZ také mimo jiné účinně likvidují chřipkový virus, virus hepatitidy, COVID-19, SARS, H1N1, atd. Vše dokonale dezinfikují, sterilizují a vyčistí vzduch.

Ozonové generátory IQ-OZ slouží pro dezinfekci a sterilizaci domácností, kanceláří, zdravotnických zařízení, školních učeben, tělocvičen, restaurací, hotelových pokojů a ubytovacích zařízení, průmyslových a komerčních prostor, veřejných toalet, interiérů osobních i užitkových vozů, autobusů a prostředků hromadné dopravy, apod. Rychle dezinfikují celý prostor včetně kompletního vybavení a všech předmětů v něm umístěných.

Generovaný ozon z přístrojů IQ-OZ také odstraňuje nežádoucí pachy. Lze je proto použít k eliminaci všech nepříjemných pachů, které vznikají ve zpracovatelském průmyslu, v živočišných chovech, v kuchyních, restauracích, apod. Sterilizuje a rozkládá oxid uhelnatý, oxid uhličitý, amoniak, styren, dimethylsulfoxid, dimethylacetamid, formaldehyd, benzen, toluen a další škodlivé výpary, například z barev nebo chemicky ošetřených materiálů a zápach cigaretového kouře.

Ozonové generátory IQ-OZ jsou vhodné i pro dezinfekci a detoxikaci potravin. Balených i nebalených. Odstraní z nich nejen všechny viry a bakterie, ale také zbytky pesticidů a toxinů, které mohou obsahovat.


Výhody dezinfekce ozonem :

  1. Dezinfekce ozonem je šetrná nejen k danému prostoru a v něm umístěným předmětům, ale také k životnímu prostředí, neboť ozon je přírodní plyn složený ze tří atomů kyslíku (molekulární vzorec O 3 ), který se krátce po ukončení dezinfekčního cyklu přemění zpět na kyslík (cca za 20 - 30 minut). Po uplynutí této doby se v daném prostoru výrazně zvýší hladina kyslíku a bude zde příjemně svěží a čistý vzduch.
  2. Ozon je plyn, který pronikne i do těch nejzapadlejších zákoutí a škvír, za nábytek, do otevřených skříní, šuplíků, apod. Dosáhnete tak naprosto dokonalého 100% dezinfekčního účinku. A to vše bez chemie, zápachu a bez jakéhokoliv poškození dezinfikovaného prostoru a v něm umístěných předmětů. A defacto i bez práce, neboť přístroj vše udělá sám v nastaveném režimu.
  3. Dezinfekce ozonovými generátory IQ-OZ je velmi rychlá a jednoduchá. Přístroj stačí zapnout, nastavit délku dezinfekčního cyklu a pak již přístroj pracuje sám. IQ-OZ dezinfikují v průměru rychlostí 6 m3 / min.
  4. Dezinfekce ozonovými generátory IQ-OZ je především velmi levná. Kromě pořizovací ceny přístroje a poměrně nízké spotřeby elektrické energie při jeho provozu již nemáte žádné další náklady.
  5. Dezinfekce ozonem je od roku 1996 doporučovaná mezinárodní zdravotnickou organizací WHO jako nejúčinnější dezinfekční prostředek pro všechny typy virů, bakterií a všech dalších škodlivých mikroorganizmů. V dokumentu WHO je podrobně uvedeno, že již při koncentracích ozonu 0,1 - 0,2 mg po dobu 1 minuty na 1 m3 vzduchu nebo vody je dosaženo úspěšné likvidace všech typů virů, bakterií a všech dalších patogenních částic a mikroorganizmů. 

Ve spodní části této stránky naleznete přehledného poradce, který Vám pomůže s výběrem vhodného typu ozonového generátoru, případně můžete kontaktovat naše obchodní oddělení +420 380 830 090 nebo vyplňte webový formulář a my Vám velmi rádi a odborně poradíme a také pomůžeme vybrat nejvhodnější model.


Popis procesu dezinfekce ozonem :

Do prostoru, který chcete dezinfikovat, bezpečně postavte ozonový generátor. Při dezinfekci interiéru vozidel umístěte přístroj na podlahu vozu, ideálně za přední sedadla a sklopte opěradla zadních sedadel, aby ozon pronikl i do zavazadlového prostoru. Pokud máte přístroj IQ-OZ4 nebo IQ-OZ5, tak přístroj nemusíte vkládat do vozu, ale přes pootevřené boční okénko vsunute do interiéru vozu proudovou hadici.

Pak vložte připojovací šňůru do el. zásuvky a přístroj zapněte tlačítkem ON/OFF. Na časovém spínači nastavte požadovaný čas dezinfekčního cyklu (většinou 1 - 60 minut) dle velikosti daného prostoru a míry jeho kontaminace. Po té přístroj začne generovat ozon a obsluha opustí dezinfikovaný prostor.

Po dobu dezinfekčního cyklu se nesmí v daném prostoru nacházet žádné osoby ani domácí či chovná zvířata. Po dokončení dezinfekčního cyklu se přístroj sám vypne. Do vydezinfikovaného prostoru vstupujte bez ochrany dýchacích cest nejdříve 40 minut po ukončení dezinfekčního cyklu. Pak je doporučeno daný prostor alespoň na 10-15 minut vyvětrat.


Přehled přístrojů s výstupem generovaného ozonu přes ventilační mřížku :

 Typ

IQ-OZ 1

 

IQ-OZ 2

 

IQ-OZ 3

video

 Foto Průmyslové ozonové generátory IQ-OZ Průmyslové ozonové generátory IQ-OZ Průmyslové ozonové generátory IQ-OZ
 Výkon ozonového generátoru 24g / hod 16g / hod 20g / hod
 Rychlost proudění vzduchu interního ventilátoru 225 m3 / hod 295 m3 / hod 595 m3 / hod
 Max. velikost dezinfikovaného prostoru

150 m2 / 370 m3

 

220 m2 / 550 m3

 

385 m2 / 960 m3 - za 1 hod.

1150 m2 / 2870 m3 - za 3 hod.

5750 m2 / 14300 m3 - za 24 hod.

 Příkon 95W 132W 250W

 Typ časovače

 Nastavitelný časový interval dezinfekčního cyklu

mechanický otočný

1 - 60 min

mechanický otočný

1 - 60 min

elektronický programovatelný časovač až na 99 hod

1 - 180 min - max. doporučená délka jednoho cyklu, pravidelné opakování cyklů lze nastavit až na dobu 99 hod

 Hlučnost 48dB 52dB 52dB
 Napájení 230V / 50Hz 230V / 50Hz 230V / 50Hz

 Rozměry DxŠxV

 Hmotnost

200 x 130 x 130 mm

1,8Kg

303 x 204 x 184 mm

3,8Kg

370 x 165 x 315 mm

5,2Kg

 Certifikace CE, ROHS CE, ROHS CE, ROHS
 Cena bez DPH 1.880,- Kč 2.880,- Kč 6.880,- Kč

 


Příklady praktického využití ozonových generátorů IQ-OZ :

Průmyslové ozonové generátory IQ-OZ
Průmyslové ozonové generátory IQ-OZ
Průmyslové ozonové generátory IQ-OZ
Průmyslové ozonové generátory IQ-OZ
Průmyslové ozonové generátory IQ-OZ
Průmyslové ozonové generátory IQ-OZ

Doporučované příslušenství :

Zásuvková přepěťová ochrana

pro el.spotřebiče do max. příkonu 3600W

Spolehlivě ochrání ozonový generátor proti možnému poškození el. přepětím

Rozměry: 65 x 75 x 100 mm

Cena : 325,-Kč + DPH

 


Poradce pro snadný výběr vhodného modelu ozonového generátoru pro Vaše potřeby :

IQ-OZ1                                                                                                  

Model, který má ve své cenové kategorii nejvýkonnější ozonový generátor. Jedná se tak o naprosto dokonalý dezinfekční a sterilizační nástroj, který nekompromisně likviduje všechny viry, bakterie a další škodlivé patogeny v prostoru do 150 m2 / 370 m3. Tento přístroj zvládne dezinfekci i větších prostor, ale je zapotřebí přidat jakýkoliv další typ pomocného ventilátoru, který pomůže urychlit šíření ozonu do dezinfikovaného prostoru. Pak se tento nejlevnější model obratem promění v naprosto dokonalou smrtící mašinu, která během chvilky nekompromisně zlikviduje všechny viry, bakterie a další škodlivé patogeny a to až ve 2x větším prostoru, než je jeho max. uvedená tabulková hodnota, tj. 150 m2 / 370 m3. Je také ideální pro dezinfekci interiérů osobních i užitkových vozů a autobusů.

IQ-OZ2  

Model, kterému nelze nic vytknout. Skvělý výkon generovaného ozonu a velmi výkonný integrovaný ventilátor. To vše za velmi atraktivní cenu. Tento model uspokojí všechny uživatele, kteří chtějí rychle a efektivně dezinfikovat prostory do 220 m2 / 550 m3. Vhodný také pro dezinfekci interiérů osobních i užitkových vozů a autobusů. Je to také nejpoužívanější model pro dezinfekci a sterilizaci sanitních vozů.

IQ-OZ3  

Model s programovatelným časovým nastavením dezinfekčních cyklů až na 99 hod. Tento model je určený již pro skutečně velké prostory nebo pro náročnější uživatele, kteří chtějí používat přístroj nejen s programovatelným nastavením, ale také s velmi výkonným ozonovým generátorem a integrovaným ventilátorem. Vhodný pro dezinfekci sportovních hal, velkých výrobních a skladových hal, supermarketů, apod., ale i pro rychlou dezinfekci velkých autobusů, trolejbusů, tramvajových nebo vlakových souprav, apod.

   

 

     

Máte-li jakýkoliv dotaz k ozonovým generátorům nebo potřebujete poradit s jejich výběrem, tak nám prosím zavolejte na tel. +420 380 830 090, nebo pošlete e-mail na adresu info@iq-therm.cz, případně použijte kontaktní formulář. Rádi Vám na vše odpovíme nebo odborně poradíme.

Pro velmi účinnou a rychlou dezinfekci prostoru do 60 m2 můžete také použít levnější dezinfekční UV lampy s generátorem ozonu IQ-OSL o výkonu 7g ozonu/hod, které dokonale dezinfikují daný prostor a zároveň sterilizují všechny předměty, které se v tomto prostoru nacházejí. UV záření v kombinaci s generovaným ozonem velmi rychle a nekompromisně likviduje všechny typy virů, bakterií, roztočů parazitů, plísní a dalších škodlivých patogenů, které ohrožují lidské zdraví. Více informací o těchto dezinfekčních UV lampách naleznete zde.

Pro rychlou dezinfekci předmětů denní potřeby a sterilizaci potravin využijete malé přenosné dezinfekční UV lampy IQ-UV Mini, více informací o těchto přenosných a praktických dezinfekčních UV lampách naleznete zde.

 

 

 

 

Provozováno CMS / E-shop (c)2023 Czechproduct.cz s.r.o. | WebCare | Mapa webu | Cookies