Zavřít X :
THERMOWELL.CZ

Václav Makovec, DiS., 724 577 295, info@eurobytplus.cz


Thermowell

IQ-THERM CZ - Velkoobchod - Maloobchod - E-shop - již 19 let na trhu společně s Vámi.  Děkujeme za Vaši důvěru. Vaše spokojenost je naším hlavním cílem.  Pokud máte jakýkoliv dotaz nebo potřebujete poradit s výběrem produktu, kontaktujte naše obchodní oddělení na tel. +420 380 830 090. Velmi rádi Vám vše vysvětlíme a odborně poradíme.

Vyhledávání
Novinky

    

Duální thermo radiátory IQ-K wifi

Duální thermo radiátory IQ-K wifi jsou revoluční novinkou v oblasti elektrického vytápění. Obsahují novou duální topnou technologii kombinující klasické konvenční vytápění s velmi příjemným infračerveným sáláním tepla. Výsledkem je zcela unikátní, maximálně úsporný topný systém s velmi rychlým teplotním nárůstem, vytvářející naprosto dokonalou teplotní pohodu. Radiátory mají velmi ladné tělo s mírně zaoblenými křivkami. Kombinace lesklé bílé barvy s matným kovem jim dává zcela jedinečný a exkluzivní design.

Duální topná technologie je složena ze dvou topných systémů - karbonového termočlánku a karbonového sálavého panelu. Oba systémy pracují v naprostém souladu a vzájemně se doplňují. Sálavý panel vytváří příjemné sálavé teplo, které sálá do prostoru. Karbonový termočlánek zajišťuje přirozený ohřev vzduchu, který samovolně cirkuluje v daném prostoru a rovnoměrně se v něm rozprostírá. Dosáhneme tak stejnoměrného rozložení tepla nejen po celé místnosti, ale také mezi podlahou a stropem (a to bez víření prachových částic). Díky infračervenému sálání dochází k akumulaci tepla do stěn, nábytku a všech dalších pevných předmětů v místnosti, které pak teplo předávají dál do okolí. Při vypnutí radiátoru tak nedochází k žádnému prudkému poklesu teploty, jako je tomu např. u konvektorů (přímotopů).

Sálavé teplo proniká hluboko do lidského těla, kde příznivě stimuluje látkovou výměnu a ozdravné procesy v těle. Uvolňuje svalové napětí, blahodárně působí při revmatických potížích, při bolestech svalů a kloubů a výrazně urychluje léčbu zánětlivých a virových onemocnění. Sálavé teplo nevíří prachové částice. Duální thermo radiátory IQ-K wifi jsou proto vhodné i pro alergiky, astmatiky a osoby s chronickými dýchacími potížemi.


Termostat s WI-FI technologií

Duální thermo radiátory IQ-K wifi mají integrovaný podsvícený termostat s LED displejem. Termostat má uživatelsky velmi přátelské a jednoduché ovládání. Termostat můžete používat v manuálním režimu a  pomocí tlačítek +/- nastavovat požadovanou topnou teplotu v rozpětí 10 - 30°C. Nebo můžete využít automatický režim s volitelným týdenním programovým nastavením.

Kromě teploty můžete na termostatu také vybírat ze 3 topných režimů :

Comfort radiátor topí ve standardním režimu dle nastavené teplotní hodnoty na termostatu pro komfortní teplotní pohodu
Eco radiátor topí v úsporném režimu s teplotou sníženou o 3°C, než-li je nastavená hodnota na termostatu
Anti-freeze radiátor topí v protizámrzném režimu, udržovaná teplota 7°C (+/- 3°C)

Termostat má velmi vysokou citlivost s přesností +/- 0,1 °C. Dojde-li k poklesu teploty o 0,5°C od nastavené hodnoty, radiátor se automaticky zapne, dotopí znovu na nastavenou hodnotu a poté se opět vypne. Radiátor tak většinou topí pouze několik minut a pak se opět vypne.

Duální thermo radiátory IQ-K wifiPerličkou na dortu je pak WIFI technologie, která umožňuje vzdálené ovládání pomocí mobilního telefonu nebo tabletu s Android nebo IOS. Stačí instalovat volně dostupnou aplikaci do Vašeho telefonu a radiátor s ní spárovat. Na telefonu pak můžete kontrolovat aktuální teplotu v místnosti, kde je radiátor instalován, můžete zvýšit nebo snížit topnou teplotu, nastavit týdenní program nebo jeden ze 3 topný režimů, případně radiátor vypnout. Pro přehlednost a snadnou orientaci můžete v mobilní aplikaci pojmenovat jednotlivé radiátory (například podle názvu místnosti) a pak bude vždy přesně vědět, jak který radiátor pracuje.

Pokud nechcete nastavovat každý radiátor individuálně, můžete v aplikaci vytvořit neomezené množství topných zón, do nich radiátory přesunout a pak již jen upravovat parametry pro celou topnou zónu. Všechny radiátory umístěné v této topné zóně pak budou pracovat jednotně, dle nastavených parametrů pro tuto zónu. Když chcete v domě vytvořit více topných zón, tak si je opět můžete libovolně pojmenovat a přesunout do nich požadované radiátory. Totéž můžete použít, když vlastníte více nemovitostí a v každé z nich chcete individuální nastavení topného režimu (individuální topnou zónu).

V mobilní aplikaci můžete také kontrolovat spotřebu jednotlivých radiátorů, případně nastavit upozornění na překročení nastaveného limitu spotřeby v KW. Limit lze nastavit pro 24 hod nebo 7 dnů, případně pro celý jeden měsíc. Budete tak mít neustále přehled o Vašich nákladech na vytápění u jednotlivých radiátorů nebo celých topných zónách.

Termostat lze uzamknout pomocí tlačítek na těle radiátoru nebo také vzdáleně přes mobilní aplikaci. Zamezíte tak neoprávněné manipulaci s termostatem a v něm nastavenými hodnotami. Pokud poskytnete přihlašovací údaje k Vašemu účtu v mobilní aplikaci dalším uživatelům (například rodinným příslušníkům), tak se v jejich telefonu také zobrazí všechny připojené radiátory nebo topné zóny a budou je moci rovněž kontrolovat a měnit jejich nastavení.

V mobilní aplikaci lze také zapnout nebo vypnout další chytré funkce, kterými je radiátor vybavený - viz. níže.

Termostat s WI-FI technologií je určený pro chytré domácnosti, kde chtějí vzdáleně kontrolovat a spravovat topný systém. Pro hotely, penziony a velké komerční a kancelářské objekty, kde můžete pohodlně z jednoho místa kontrolovat a upravovat teplotu v jednotlivých prostorách. Je to rovněž ideální řešení pro všechny chalupáře a chataře, kteří si pohodlně zapnou topení ještě před příjezdem a přijedou již do příjemně vyhřátého objektu.


Duální thermo radiátory IQ-K mají i další chytré funkce :

  • Senzor otevřeného okna - v případě otevření okna se radiátor automaticky přepne do úsporného režimu, aby nedocházelo ke zbytečným tepelným ztrátám (tuto funkci můžete libovolně zapínat nebo vypínat)
  • Senzor pohybu - pokud se v místnosti nikdo delší dobu nepohybuje, radiátor se automaticky přepne do úsporného režimu, šetří tak Vaše náklady na vytápění (tuto funkci můžete libovolně zapínat nebo vypínat).
  • Kontrola spotřeby el. energie - stiskem jednoho tlačítka může kdykoliv ověřit spotřebu el. energie (KW) za posledních 24 hod nebo 7 dnů. Náklady za vytápění jsou tak pod Vaší stálou kontrolou.
  • Grafický indikátor spotřeby el. energie - upozorňuje Vás, jakou ekonomiku spotřeby el. energie máte u Vašeho radiátoru nastavenou a směruje Vás k optimálnímu a energeticky úspornému užívání radiátoru

Duální thermo radiátory IQ-K wifi lze použít ve všech typech stavebních konstrukcí. Od zděných, přes železobetonové konstrukce, sendvičové dřevostavby až po dřevěné roubenky. Lze je použít i do starých kamenných staveb a do budov se sádrokartonovými příčkami. Duální thermo radiátory IQ-K wifi jsou vhodné nejen jako hlavní topný systém, ale také na přitápění. Mají metrový připojovací kabel se zásuvkovou vidlicí vyvedený v pravé spodní části radiátoru. Součástí balení jsou montážní konzole pro zavěšení radiátoru na stěnu.

U novostaveb a u nízkoenergetických či pasivních domů představují v kombinaci s fotovoltaickými panely naprosto ideální řešení moderního vytápění s extrémně nízkými provozními i pořizovacími náklady a naprosto nulovou údržbou (žádné revize, žádné čištění spalinových cest, apod.).

U rekonstruovaných objektů zase oceníte jednoduchou montáž bez nutnosti složitých stavebních úprav. Stačí pouze rozvést kabely (možno i v lištách).

Duální thermo radiátory IQ-K wifi jsou také zcela ideální formou náhrady za neekonomické přímotopy. Přímotop stačí odpojit, na jeho místo osadít nový thermo radiátor IQ-K a připojit ho na stávající přímotopný el. okruh (sazba D45). Tím je vše hotové a Vy máte moderní a extra úsporný topný systém. Jednoduše, rychle, bez bourání a bez složitých stavebních úprav.

Poznámka : rozdíl mezi duálními thermo radiátory IQ-K a thermo radiátory IQ-S je především v tom, že IQ-S nemají přední sálavý infrapanel a WIFI technologii, jinak jsou funkce obou typů thermo radiátorů téměř identické.

Důležité upozornění :

Radiátory jsou vyrobené pro používání v rámci celé EU. V zemích EU mají rovněž dvoutarifní sazby, ale narozdíl od nás, nejsou vypínané a výrobce počítá s tím, že radiátory budou trvale připojeny ke zdroji el. energie. Pokud tedy máte na elektrickém okruhu, na který budete radiátor připojovat, dvoutarifní spínání HDO signálem a chcete používat programové a i další chytré doplňkové funkce termostatu, je nutné dvoutarifní spínání HDO signálem odpojit, jinak bude docházet ke ztrátě nastavených funkcí (ke ztrátě dojde po 30 min. od odpojení el.proudu) a radiátor se přepne do pohotovostního režimu. Odpojení HDO spínání Vám provede jakákoliv elektromontážní firma (cca 15 minut práce v rozvaděči). 

U přímotopné sazby se pohybuje rozdíl mezi vysokým a nízkým tarifem v rámci desetihaléřů. Z ekonomického hlediska tak nemá smysl vypínat zdroj el. energie v čase vysokého tarifu. Radiátory IQ-K wifi pracují tak, že pokud dojde v místnosti k poklesu teploty o 0,5°C pod nastavenou hodnotu na termostatu, tak radiátor bude několik minut topit a jakmile zvýší teplotu na nastavenou hodnotu na termostatu, tak se opět vypne. Když HDO spínání vypnete, může se občas stát, že radiátor bude topit také několik minut v době vysokého tarifu. V ročním vyúčtování se však toto občasné sepnutí projeví v rámci několika desetikorun, ale oproti tomu získáte maximální teplotní komfort a plné využití všech chytrých funkcí radiátoru.

Pokud však i přes všechny výše uvedené argumenty nechcete odpojit HDO, tak jsou zde ještě tyto 3 možnosti :

  1. Připojit radiátor na standardní zásuvkový okruh, který nepodléhá dvoutarifnímu spínání
  2. Používat vzdálené ovládání radiátoru pomocí mobilního telefonu (radiátor musí být připojený na wifi) a nastavit si v mobilní aplikaci upozornění na Stand-by (pohotovostní) režim. Radiátor pak v aplikaci opět zapnete do topného režimu.
  3. Připojit radiátor na externí termostat pomocí pilotního vodiče a na termostatu radiátoru nastavit funkci FP pro vzdálené ovládání. Radiátor se pak bude řídit pouze pokyny externího termostatu.

Položek na stránku:
Počet stránek:1
tabulkové zobrazení

Duální radiátor IQ-K10 vertical

Duální thermo radiátory IQ-K jsou revoluční novinkou v oblasti elektrického vytápění. Obsahují novou duální topnou technologii kombinující klasické konvenční vytápění s infračerveným sáláním tepla. Vý ...

Cena: 10 622 Kč (s DPH)

416,57 EUR

Duální thermo radiátor IQ-K10 wifi - Doprava zdarma

Duální thermo radiátor je unikátní novinkou v oblasti elektrického vytápění. Revoluční duální technologie kombinující klasické konvenční vytápění s infračerveným sáláním tepla. Výsledkem je unikátní, ...

Cena: 10 998 Kč (s DPH)

431,29 EUR

Duální thermo radiátor IQ-K15 wifi - doprava zdarma

Duální thermo radiátor IQ-K je unikátní novinkou v oblasti elektrického vytápění. Revoluční duální technologie kombinující klasické konvenční vytápění s infračerveným sáláním tepla. Výsledkem je uniká ...

Cena: 11 998 Kč (s DPH)

470,51 EUR

Duální thermo radiátor IQ-K20 wifi - doprava zdarma

Duální thermo radiátor je unikátní novinkou v oblasti elektrického vytápění. Revoluční duální technologie kombinující klasické konvenční vytápění s infračerveným sáláním tepla. Výsledkem je unikátní, ...

Cena: 12 998 Kč (s DPH)

509,73 EUR

Duální thermo radiátor IQ-K7 wifi - doprava zdarma

Duální thermo radiátor je unikátní novinkou v oblasti elektrického vytápění. Revoluční duální technologie kombinující klasické konvenční vytápění s infračerveným sáláním tepla. Výsledkem je unikátní, ...

Cena: 9 998 Kč (s DPH)

392,08 EUR
Počet stránek:1
 
Nákupní košík
Počet položek:
Cena celkem:0,00 Kč
Objednat
Registrace uživatelů
přihlásit | registrovat
Nejprodávanější

auto nabíječka 12V

Umožňuje nabíjení celé svítilny, nebo jen samotné baterie.

Cena: 112 Kč (s DPH)

4,39 EUR

IQ-STAR M mini

Karbonové infrazářiče IQ-STAR M mini se vyznačují atraktivním designem s tělem z ušlechtilé oceli s extrémně vysokou povětrnostní, mechanickou a antikorozní odolností. Jsou, stejně jako infrazářiče IQ ...

Cena: 3 945 Kč (s DPH)

154,71 EUR

IQ-FI Christmas tree

Úžasné vánoční dekorativní LED osvětlení v podobě vánočních motivů STROMEČKU, které nadchne a potěší všechny děti a milovníky vánoční atmosféry.Zavěsíte je na stěnu, do okna, na vánoční stromek, nebo ...

Cena: 595 Kč (s DPH)

23,33 EUR

IQ-STAR S black (černý) - doprava zdarma

Karbonové infrazářiče IQtherm s nanofikovaným karbonovým topným vláknem jsou očekávanou novinkou v oblasti infračerveného vytápění. Tělo je vyrobené z ušlechtilé slitiny s vysokou mechanickou a antiko ...

Cena: 6 995 Kč (s DPH)

274,31 EUR

IQ-STAR BOLA 2500W silver

Karbonové infrazářiče IQ-STAR BOLA jsou vybavené nejmodernější topnou technologií. Ultratenké eliptické tělo jim dodává velmi atraktivní a luxusní design. Jsou vyrobené z ušlechtilé oceli s extrémně v ...

Cena: 6 995 Kč (s DPH)

274,31 EUR
Rychlý kontakt

obchoní zastoupení firmy IQ-THERM CZ:

IQ-THERM CZ

Komušín 76

341 01 Horažďovice

+420 376 38 29  38

+420 724 577 295

info@iq-therm.cz

www.thermowell.cz

Anketa
Provozováno CMS / E-shop (c)2023 Czechproduct.cz s.r.o. | WebCare | Mapa webu | Cookies