THERMOWELL.CZ

Václav Makovec, DiS., 724 577 295, info@eurobytplus.cz


Thermowell

IQ-THERM CZ - Velkoobchod - Maloobchod - E-shop - již 19 let na trhu společně s Vámi.  Děkujeme za Vaši důvěru. Vaše spokojenost je naším hlavním cílem.  Pokud máte jakýkoliv dotaz nebo potřebujete poradit s výběrem produktu, kontaktujte naše obchodní oddělení na tel. +420 380 830 090. Velmi rádi Vám vše vysvětlíme a odborně poradíme.

Produkty
  •  

 

Solární topné thermo-sonické panely IQ-OS

Tyto topné panely výrazně sníží Vaše celkové roční náklady na vytápění a po část roku budete dokonce topit zcela ZDARMA. Solární topné thermo-sonické panely pracují na principu sonického proudění vzduchu, který vstupuje zvenku do sluncem vyhřátého panelu. Zde cirkuluje a ohřívá se. Čím vyšší je intenzita slunečního záření, tím vyšší je sonická cirkulace vzduchu uvnitř panelu a tím vyšší je i předaná tepelná energie cirkulujícímu vzduchu, který je pak pomocí ventilátoru vháněn do vnitřního prostoru, který se tak přirozeným a zcela bezemisním způsobem vytápí.

Panely jsou schopné zvýšit teplotu vzduchu, který proudí z venku do interiéru na jaře a na podzim až o 35°C v závislosti na intenzitě slunečního záření. V tomto období dosahují maximální účinnosti a mohou zcela nahradit hlavní topný systém. Podobné je to i v zimních měsících, kdy jsou jasné slunné dny. Výrazně tak snižují Vaše náklady na vytápění. Návratnost pořizovací ceny těchto panelů je  max. 3 roky.

Panely se umísťují na venkovní stěnu objektu nebo na střechu. Ideální je jižní nebo jiho-západní orientace. Každý panel je vybaven ventilátorem a termostatem pro regulaci topné teploty, vše je solárně napájeno přímo z thermo-sonického panelu. Panely je tak možné instalovat i do objektů, kde není elektrický proud. Povrch solárního panelu je opatřen tvrzeným sklem s nano povlakem, který zvyšuje absorpci slunečního záření. Vnitřní část každého IQ-OS panelu je potažená speciální thermo folií, která omezuje tvorbu vodního kondenzátu uvnitř panelu v chladném počasí.

Solární topné thermo-sonické panely IQ-OS můžete kombinovat s jakýmkoliv jiným topným systémem. Panely pracují zcela nezávisle na Vašem stávajícím topném systému. Pracují s čistou solární energií a s nulovými provozními náklady. Od jara do podzimu je lze používat jako hlavní topný systém a v zimním období pak v kombinaci s Vaším stávajícím topným systémem.

Panely nepotřebují žádné napájení, lze je tak používat i v objektech bez elektrické energie, například v chatách a rekreačních objektech, které mohou v zimním období temperovat a udržovat v nich zdravé klima. Celý systém pracuje zcela automaticky a nepotřebuje žádnou obsluhu ani zvláštní údržbu.


Popis funkce solárních topných thermo-sonických panelů IQ-OS 20 / 30 / 32Solární topné thermo-sonické panely IQ-OS

Každý panel je opatřen vnitřním termostatem. Na něm si nastavíte požadovanou topnou teplotu. Když svítí slunce (nebo je alespoň polojasno) a teplota v místnosti poklesne pod nastavenou topnou teplotu na termostatu, tak termostat vyšle signál ke spuštění systému a do panelu začne proudit čerstvý vzduch, který se cirkulací uvnitř panelu zahřeje. Ventilátor v těle panelu ho pak bude vhánět do interiéru. Jakmile dojde k dosažení teploty nastavené na termostatu, vytápění se automaticky vypne.

Topná teplota, respektive teplota ohřátého vzduchu cirkulujícího uvnitř IQ-OS panelu je závislá na intenzitě slunečního záření.

Vstupní průduchy jsou vybavené filtrem s aktivním uhlím, který zachytí prachové částice, pyly a pachy. Ventilační klapka je opatřena tepelnou izolací a silikonovým těsněním. Brání tak průniku chladného vzduchu do interiéru, když je uzavřená.

 


Speciální funkce solárního topného thermo-sonického panelu IQ-OS32Solární topné thermo-sonické panely IQ-OS

Tyto topné panely mají dva průduchy o průměru 135mm. Kromě funkce vytápění tak ještě umožňují přirozené větrání interiéru (rekuperace), které brání vzniku plísní, dřevokazných hub a množení škodlivých virů a bakterií. Tyto panely jsou vybavené chytrým LCD termostatem, který umí také vyhodnotit vzdušnou vlhkost v interiéru a tu upravit do správných hodnot. Panel pak funguje také jako odvlhčovač nebo naopak zvlhčovač, podle termostatem měřených hodnot.

V letních měsících, když je v inetriéru vyšší teplota, než-li venku (nejčastěji v noci), tak může systém fungovat jako chladící zařízení a přivádět do interiéru chladný a vlhký vzduch z venku a přehřátý suchý vzduch z interiéru odvádět směrem ven.

Větráním pomocí thermo-sonických panelů udržujete v interiéru stále zdravé a příjemné klima a navíc v zimních měsících šetříte náklady na vytápění, které vznikají v důsledku tepelných ztrát při větrání okny.

Funkci automatického větrání využijete rovněž v objektech se zvyšenou vlhkostí a tam, kde se tvoří plísně. Například staré vlhké domy, sklepy, apod. Využijí ji rovněž chataři a chalupáři, kteří v zimě své objekty nevytápějí ani nevětrají.

Tyto panely jsou schopné provádět celoroční větrání, bez ohledu na sluneční záření a to díky LCD termostatu se záložním USB napájením, které slouží k napájení ventilační klapky a pohonu ventilátoru i v období bez slunečního záření. Záložní USB napájení termostatu slouží rovněž pro stabilní udržení paměti nastavených funkcí v období s nízkou sluneční aktivitou.


Instalace panelů

Panely se instalují na stěnu nebo na střechu. Pro montáž na stěnu nebo na pultovou střechu jsou již montážní prvky součástí balení. Pro montáž na šikmou střechu je potřeba objednat speciální montážní konzole. Na stěnu je ideální montovat panely ve vertikální poloze, v případě potřeby je však možné panel osadit i v horizontální poloze. Při montáži na střechu se panely montují vždy ve vertikální poloze.

Před montáží panelu je nutné udělat do obvodové stěny (nebo stropu při montáži na střechu) otvor o průměru 135mm. U panelů IQ-OS32 se pak dělají dva otvory. Zhotovenými otvory se do interiéru protáhne hliníková flexi hadice, která je zakončená ventilační mřížkou s přírubou, která zakryje stopy po otvoru.

Pak se připojí termostat na solární napájení a panel se zavěsí na stěnu nebo se připevní ke střešním konzolím. Nyní již stačí na termostatu nastavit požadované hodnoty a vše poběží v automatickém režimu. Montáž je jednoduchá, rychlá a není k ní potřeba žádná odborná montážní firma. Montáž zvládne každý průměrný kutil.


Roční úspora nákladů za vytápění na 1ks solárního thermo-sonického panelu IQ-OS :

  1. model IQ-OS20 Vám ušetří náklady za vytápění odpovídající cca 740 KWh / rok 
  2. model IQ-OS30 Vám ušetří náklady za vytápění odpovídající cca 1.120 KWh / rok 
  3. model IQ-OS32 Vám ušetří náklady za vytápění odpovídající cca 1.200 KWh / rok + cca 400KWh za větrání, odvlhčování / zvlhčování, chlazení

Technická specifikace solárních topných thermo-sonických panelů IQ-OS

 Typ

IQ-OS20

na vytápění / temperování

 

IQ-OS30

na vytápění / temperování

 

IQ-OS32 s rekuperací

na vytápění / temperování / větrání

odvlhčování / zvlhčování / chlazení

 Foto Solární topné thermo-sonické panely IQ-OS Solární topné thermo-sonické panely IQ-OS Solární topné thermo-sonické panely IQ-OS
 Topný výkon 520 W 800 W 840 W
 Větrací výkon 80 m3/hod - pouze společně s topením 105 m3/hod - pouze společně s topením řízené větrání 114 m3/hod
 Max. plocha pro temperování a větrání temperování 30 m2 / 75 m3 temperování 50 m2 / 125 m3 temperování + větrání 60 m2 / 150 m3
 Odvlhčovací / zvlhčovací kapacita pouze přirozené odvlhčování pouze přirozené odvlhčování nastavitelná na LCD termostatu, až 0,5 l / hod
 Počet průduchů skrz stěnu / střechu 1 1 2
 Typ termostatu mechanický mechanický dotykový LCD s volitelnými funkcemi
 Rozměry ŠxVxH 72 x 101 x 6 cm 92 x 121 x 6 cm 92 x 121 x 6 cm
 Hmotnost 12 kg 15 kg 15 kg
 Cena bez DPH 14.880,-Kč  18.880,-Kč  22.880,-Kč 

 


 

Modely IQ-OS20 a IQ-OS30

 

Model IQ-OS32

Mají jeden průduch určený výhradně k vytápění. Má dva průduchy pro vytápění a řízené větrání.
Způsob montáže na stěnu : Způsob montáže na stěnu :
Tento model má mechanický termostat. Tento model má dotykový LCD termostat se žáložním USB napájením

Orientační kalkulačka topných příkonů solárních thermo-sonických panelů IQ-S :

(kalkulačka vychází z předpokladu, že panely budete používat jako hlavní topný systém od jara do podzimu a v zimě jako doplněk k hlavnímu topnému systému, pokud chcete objekt pouze temperovat, vycházejte z hodnot pro temperování)

 Obytné místnosti, kanceláře, apod. pro vytápění

 25 W / m3 

 Technické místnosti, koupelny a WC pro temperování a protizámrznou teplotu

 5 - 10 W / m3 

 Prodejny a dílny pro vytápění

 15 - 20 W / m3 

 Skladové haly pro temperování

 5 - 10 W / m3

* Uvedené příkony jsou pouze orientační a slouží pouze pro zjednodušený výpočet příkonů solárních thermo-sonických panelů pro jednotlivé prostory. Platí, že čím lepší má objekt tepelně-izolační vlastnosti, tím nižší příkon k vytápění potřebujete a naopak.

 


 

 


 

Solární topné thermo-sonické panely IQ-OS = čistá solární a zcela bezemisní zelená energie !

Solární topné thermo-sonické panely IQ-OS

 

Provozováno CMS / E-shop (c)2023 Czechproduct.cz s.r.o. | WebCare | Mapa webu | Cookies